BLOG, Tea blog
Zöld tea fogyasztása este: előnyök, hatások és tévhitek
Ha te is azok közé tartozol, akik esténként előszeretettel kortyolgatnak valami megnyugtatót, akkor biztosan elgondolkodtál már azon, hogy a zöld tea fogyasztása este mennyire jó ötlet. Egyre többen keresik a természetes és egészségtudatos megoldásokat a stressz csökkentésére vagy épp az esti elcsendesedés támogatására, így nem csoda, hogy a zöld tea...
BLOG, Tea blog
Rooibos tea hatásai – koffeinmentes egészség a csészédben
A rooibos tea hatásai egyre több figyelmet kapnak, és nem véletlenül: ez a különleges, Dél-Afrikából származó vörös tea nemcsak finom, de rendkívül gazdag antioxidánsokban is. Ha te is szereted a teákat, és szívesen iszol valami egészségeset a nap bármely szakában, érdemes közelebbről is megismerned, mit kínál ez az aromás ital.
Ebben...
BLOG, Kávé blog
Különböző kávé pörkölési módok – avagy mi rejlik a kávépörkölés mögött?
A kávé világa izgalmasabb, mint azt elsőre gondolnád. Nemcsak az számít, hogy milyen kávét választasz, hanem az is, hogyan pörkölték azt. A különböző kávé pörkölési módok ugyanis jelentősen befolyásolják az ital végső ízét, aromáját és még a testedre gyakorolt hatását is. Ha eddig csak annyit tudtál, hogy van világos meg sötét...
BLOG, Kávé blog, Kávé receptek, Receptek
Cortado kávé készítése – Tökéletes ízharmónia
A cortado kávé készítése egyszerű művészet, melyben az espresso karakteres íze tökéletesen harmonizál a finom tejjel. Ez a spanyol eredetű ital egyenlő arányban tartalmaz espressót és gőzölt tejet, így egy lágyabb, mégis intenzív ízvilágot eredményez. A cortado tökéletes választás, ha élvezni szeretnéd az espresso gazdag ízét, de kevésbé kedveled...
BLOG, Kávé blog
Miért fontos a kávé mellé víz? – Ízek, szokások, tudomány
A kávé mellé víz felszolgálása sokak számára elsőre puszta udvariassági gesztusnak tűnhet, de valójában egy mélyebb, hagyományokra és fiziológiai okokra épülő szokás. A kávékultúra fejlődésével egyre nagyobb figyelem irányul arra, hogyan hat az ízélményre, ha vízzel kísérjük az eszpresszót vagy a filterkávét.
A „kávé mellé víz” kérdéskör nemcsak az etikett, hanem...
BLOG, Kávé blog
A kávé származása: földrészeken átívelő ízutazás
A kávé származása egyike a gasztronómia legérdekesebb és leggazdagabb történeteinek, amely több kontinensen átívelő kultúrtörténeti kalandot jelent. A mai reggeli rutin részeként kortyolt fekete ital mögött évszázadok eseményei húzódnak meg.
Sokan isszuk nap mint nap, anélkül hogy tudnánk, honnan is ered valójában ez az élénkítő ital. A „kávé származása” kulcsszó alatt...
BLOG, Receptek, Tea blog, Tea receptek
Friss citromfű tea készítése – aromás és nyugtató ital otthonra
A friss citromfű tea készítése egyszerű folyamat. A citromfű tea friss, citrusos aromájával és kellemesen nyugtató hatásával az egyik legkedveltebb gyógynövényes ital. Ez a könnyed ital nemcsak ízletes, de számos jótékony hatással is bír szervezetedre.
A citromfű, más néven Melissa officinalis, közkedvelt gyógynövény, mely segít ellazulni, javítja a hangulatot, enyhíti...
BLOG, Tea blog
A zöld tea hatása a vérnyomásra: természetes támogatás a szívednek
A zöld tea régóta a keleti kultúrák kedvelt itala, ám napjainkban már világszerte egyre többen fogyasztják, nemcsak az íze, hanem a jótékony hatásai miatt is. Az egyik legizgalmasabb kérdés, amely újra és újra felmerül, hogy a zöld tea hogyan befolyásolja a vérnyomást. Ha téged is érdekel, hogy mi a kapcsolat...
BLOG, Kávé blog
A kávé antioxidáns tartalma: miért olyan fontos a mindennapokban?
A kávé nem csupán egy reggeli élénkítő ital, hanem egy komplex, bioaktív vegyületekben gazdag élvezet is, amely komoly hatással van az egészségünkre. Az utóbbi évtizedek kutatásai egyre többet foglalkoznak azzal, hogy a kávé milyen antioxidánsokat tartalmaz, és ezek milyen szerepet játszanak a szervezetben zajló oxidatív stressz csökkentésében. A „kávé antioxidáns”...
BLOG, Receptek, Tea blog, Tea receptek
Csalántea készítése recept – Tradíció, technika és egészség
A csalántea készítése recept évszázadokra visszanyúló hagyomány, amit ma is szívesen alkalmaznak az egészségtudatosok. A csalánlevelek gazdag ásványianyag- és vitaminforrásként szolgálnak. A friss csalán gyűjtése és előkészítése odafigyelést igényel. A szárított csalán levelek egyenletes ízt és könnyebb tárolhatóságot biztosítanak.
A tea elkészítése során fontos a víz hőmérséklet és az áztatási idő...